Bosbaden in de Schoorlse Duinen

Op 14 juli 2023

Bosbaden in de Schoorlse duinen. 

Ik nodig je van harte uit voor een bosbad in de Schoorlse Duinen. Een mindful bosbad duurt ongeveer 3 uur. Ik begeleid je tijdens deze drie uur om niet zozeer in de natuur te zijn, maar vooral met de natuur te zijn.  In contact met al je zintuigen, verstild en vertraagd.

Een mindful bosbad heeft zeer veel positieve effecten op zowel je mentale als fysieke gezondheid

Een mindful bosbad ..  

  • ..verlaagt je bloeddruk en hartslag
  • ...vermindert je stresshormonen in je bloed
  • ..verhoogt je weerstand doordat de lucht in de bossen vol zit met fytoncyden die uitgescheiden worden door de bomen en struiken. Daarnaast verhogen ook de microben in de bosaarde jou weerstand tegen bacteriĆ«n en virussen.
  • ..verbetert je stemming door de negatieve ionen die in de lucht zitten. 
  • .. is gewoon erg leuk en ontspannend.  
  • .. is inclusief een warme kop thee en een versnapering. 
  •  .. et cetera 

We starten bij minimaal 4 deelnemers, zijn er minder deelnemers dan annuleren we het bosbad en krijg je de gemaakte kosten teruggestort of verschuiven we de inschrijving naar een volgende uitvoering. 

(Deelname is gratis voor leden van de Mindful Sangha. Je kunt je opgeven in de elearning, of per mail) 

Bijzonderheden

Wie kunnen er mee met de bosbaden.

Iedereen die openstaat voor verwondering en verdieping van zijn of haar verbinding met de natuur. Een bosbad is laagdrempelig
Minimum leeftijd is 12 jaar
We maken geen lange wandelingen dus je hoeft ook geen geweldige conditie te hebben. Meestal maximaal 3 kilometer.

Mag mijn hond mee?

Nee, dat is meestal niet toegestaan in de gebieden waar wel gaan bosbaden. Bovendien werkt het in de praktijk niet goed als er een hond me is.

Waaruit bestaat een bosbad?

De gids neemt je mee naar mooie stille plekken in de natuur waar hij of zij je op speciale manieren uitnodigt om uit je hoofd te komen en in contact te treden met de natuur om je heen, door middel van je zintuigen, je adem en je lichaam. Centraal staat verstillen en vertragen om maximaal te kunnen genieten van de natuur. Je krijgt de gelegenheid om je ervaringen met de andere deelnemers te delen maar dat hoeft niet.

Gaat het bosbad onder alle weersomstandigheden door?

Alleen als er een weercode is afgegeven cancellen we het bosbad. Dus bij gevaarlijke wind en bij onweer. Je krijgt dan vanzelfsprekend je geld terug, of we verzetten je inschrijving naar een volgend bosbad. we laten ons niet afschrikken door een beetje kou of regen.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Je krijgt nog een uitgebreide mail met praktische informatie na inschrijving. Reken op goede en warme kleding (laagjes) , een zitmatje, goede wandelshoenen, en een open mind.

Wat gebeurt er als ik te laat kom?

We wachten maximaal 10 minuten op de ontmoetingsplek.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden.

Lees daarvoor de algemene voorwaarden, onderaan de pagina.
En speciaal voor de bosbaden geldt: De bosbaden gaan door als het weer het toelaat en er minimaal 4 deelnemers zijn. Zijn er minder deelnemers dan cancellen we het bosbad en kun je je inschrijving doorschuiven naar de volgende editie of je krijgt je geld terug.
Wil je zelf afzien van deelname dan kun je in overleg een ander mee laten gaan of we schuiven in overleg de deelname door naar een andere editie. Geef dit minimaal een dag van te voren aan. Bij geen bericht vervalt dit recht.Praktisch

We ontmoeten elkaar op jet parkeerterrein aan de Heerenweg kruising Hargerzeeweg. 
Zorg voor goede en aan de weersomstandigheden aangepaste kleding (laagjes). 
Honden zijn niet toegestaan

Er zijn geen toiletten aanwezig bij begin en eindpunt. 

Het bosbad wordt geannuleerd bij minder dan 4 deelnemers. Je krijgt natuurlijk je geld terug of we verzetten de deelname naar een volgende keer. 

Datum

14 juli 2023

Prijs

35,00

Tijden

10:00 - 13:00 uur

Locatie

Wandelstartpunt Hargen-Groet 

Ik meld me aan! 

VOL!

Ben je van plan om met een groep te komen, neem dan even contact met me op.