Bosbad in de duinen van Groet

Ik ken het gebied als mijn broekzak. 20 jaar had ik een zomerhuisje op de "Paardenhemel", mijn dochter is er zo'n beetje opgegroeid. En dus voor mij vanzelfsprekend dat ik deze plek koos voor mijn eerste bosbad.

Het terrein is van staatsbosbeheer, in deze hoek overwegend naaldbos met hier en daar een plukje eik, beuk en berk.

6 deelnemers gingen met mij het bos in. En via verstilling en vertraging maakten zij diep contact met deze prachtige natuur. Op een manier die ze eigenlijk helemaal niet kenden. Een ware onderdompeling waarin ze zich realiseerden dat hun eigen natuur en de natuur 'aan de buitenkant' eigenlijk één zijn. Dat we met de natuur ZIJN.

Wat een prachtige ervaring was dit. Zeker ook voor mij. Ik was diep geroerd en dankbaar om dit te mogen begeleiden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Ontvang maximaal ééns per maand onze nieuwsbrief. 

Your information is safe with us